Menyasszonyi ruha kölcsönzés

Menyasszonyi ruha kölcsönzés

Miután megkérték a kezed és eltöltött a boldogság, hogy a szerelmed veled szeretné leélni élete hátralevő részét, szépen-lassan szóba került a közelgő esküvő szervezése is.

Azt bizonyára már elkezdted megtapasztalni, hogy mennyire összetett és nagy figyelmet igénylő folyamat megtervezni a Nagy Nap minden részletét, ezért minden apró segítségnek és tanácsnak örülsz mostanság.

Hogyha még nincs meg álmaid ruhája, nem tudod, hogy milyen válassz és hogyan, akkor nem kell aggódnod, mert mi ebben segíteni tudunk neked.

Korábban arról már írtunk, hogy milyen előnyökkel jár az, ha a menyasszony varratja a ruháját, azonban ha ettől a gondolattól nem villanyozódtál fel eléggé, akkor olvasd el milyen érvek állnak a másik oldalon:

Miért és hogyan kölcsönözzünk menyasszonyi ruhát?

Az egyik legfontosabb ruha, amit valaha viselni fogsz

Az egyik legfontosabb ruha, amit valaha viselni fogsz

A legtöbb nő számára a mindennapokban is fontos a jó megjelenés, az esküvőjükön meg pláne.

Mivel minden szem rád fog szegeződni a nap folyamán, ezért elbűvölőnek és csodálatosnak szeretnéd érezni magad az egész esemény során.

A harmonikus összképnek persze sok komponense van, a hajadtól elkezdve a sminkeden és manikűrödön át egészen a kiegészítőidig, azt azonban ne felejtsd el, hogy ami leginkább szembetűnő lesz rajtad, az a ruhád.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a menyasszonyi ruhád életed egyik legfontosabb öltözéke, éppen ezért nem szabad kompromisszumokat kötnöd és beérned a tökéletesnél kevesebbel.

Ez nem egy gyorsan összeállított szett amit szerdán viselsz a munkahelyeden és nem egy bikini, amiben egy nyáron át napozol a strandon.

Ha egyik nap rohamtempóban készülődtél és nem passzolt a blúzod a cipődhöz, sebaj, másnap több időt szánsz majd arra, hogy mit vegyél fel.

Ha tavaly nyáron a pánt nélküli bikini volt a divat és vettél egyet, noha az igazándiból neked sokkal jobban áll a háromszög alakú, nyakba kötős fazon, semmi gond, jövőre körültekintőbben választasz.

Az esküvői ruhádnál azonban nem szabad ezeket a bakikat elkövetni, hanem egy minden tekintetben veled harmonizáló, ellenállhatatlan ruhát érdemes keresned.

Hogyan?

A legtöbb menyasszony választása: Kölcsönzés

A legtöbb menyasszony választása: Kölcsönzés

Nagyon sok menyasszony, a mai napig is, szereti betartani az esküvői hagyományokat, odafigyel arra, hogy legyen valami régi, új és kölcsön vett is, mások pedig ezzel teljesen szembe mennek.

Vannak, akik szeretik hangsúlyozni az egyéniségüket, formabontó megoldásokat alkalmazni és kizárni bármilyen klisé lehetőségét is a nagy napjukról.

Bármelyik elvet követed is, remek választás lehet számodra az, hogyha kölcsönzöd a ruhádat.

Az Egyesült Államokban és Angliában a menyasszonyok túlnyomó része megvásárolja a ruháját, hazánkban azonban hosszú évtizedek óta a kölcsönzés a legkedveltebb és legelterjedtebb.

Sokáig sorolhatnánk az indokokat, hogy miért választja ezt a legtöbb menyasszony, de ezzel nem rabolnánk az idődet az előkészületek közben, ezért csak a legfontosabbakat gyűjtöttük össze:

Babonából, anyagi megfontolásokból, tárolási nehézségek miatt, azért, mert fontos a márka, vagy a hagyomány követése miatt.

Valami kölcsön kapott

Valami kölcsön kapott

Bizonyára már korábban is hallottad azt a babonát, hogy minden menyasszonynak viselnie kell valami újat, valami régit, valami kéket és valami kölcsön kapott dolgot, hogy boldog és sikeres házassága lehessen.

Vannak erre is bevett szokások, hogy mely dolgok melyik kategóriába essenek bele.

Sokak a „valami kéket” a harisnyakötőjükkel, egy-egy virággal a csokrukban, vagy egy hajdísszel szokták kiváltani.

Hogyha a ruhádat nem varratod, akkor a „valami új” lehet a menyasszonyi fehérneműd, vagy a cipőd, a „valami régi” pedig akár egy családi ékszer.

Mi legyen a kölcsön kapott?

Hogyha egy szalonból kölcsönzöd a ruhádat, akkor a babona ezen részét könnyedén kipipálhatod és koncentrálhatsz a többi feltételre.

Noha manapság már nem olyan aktív részei a mindennapoknak a babonák, az esküvőjük napján a menyasszonyok szeretnek biztosra menni és minden ősi praktikát bevetni a boldog élet reményében.

Azok a bizonyos anyagiak

Azok a bizonyos anyagiak

Bármennyire is nehéz néha a pénzügyekről beszélni, nem szereted, ha idegen emberek szinte a zsebedben turkálnak és a keretedre kíváncsiak, azonban az esküvőtervezésnek ez is nagyon fontos momentuma.

Hogyha egy boldog napot és sikerekben gazdag házaséletre vágysz, akkor célszerű nem adósságokba verni magad az esküvőd miatt.

Hogyha már sikerült pontosan tisztáznotok a pároddal é a családdal, hogy mennyi pénzt szántok az eseményre, akkor elindulhat a számolgatás:

A pénz hány százalékát szeretnétek költeni a helyszínre, az életre, no meg a ruhára.

Fontos tudnod, hogy milyen árkategóriát engedhetsz meg megadnak, hiszen ez a keresést is megkönnyíti.

Vannak olcsóbb, illetve drágább szalonok is, azonban a szalonon belül is lényeges eltérések lehetnek egy-egy darab kölcsönzési összege között.

Sok függ attól is, hogy milyen fazonú és anyagú ruhát választasz, ráadásul az is befolyásolhatja az összeget, hogy melyik évszakban lesz a lagzid.

Mindent összevetve, hogyha a kölcsönzés mellett döntesz, akkor nagyobb választási szabadsággal rendelkezel, mivel a ruhák fix árasak, azonban ha varratsz, akkor mindig felmerülhetnek nem várt költségek.

Hová tegyem?

Hová tegyem?

A legtöbb nőnek rengeteg ruhája van, folyton megtelik a szekrénye, azonban sosincs egy gönce sem, amit felvehetne.

Mivel az esküvői ruhád szinte az egyetlen olyan outfited amit életedben csak egyszer viselsz, felmerülhet a kérdés, hogy mégis mi lesz vele az után?

Azok akik varratják, vagy megvásárolják a ruhájukat, amellett is elköteleződnek, hogy házaséletük elkövetkezendő éveiben tulajdonukban lesz egy hatalmas doboz, vagy ruha zsák, amelynek helyet kell találni.

Vannak arák, akik a padláson tartják gondosan elrakva, másoknál a ruhás szekrény aljában pihen, és a legtöbbjük csak egy-egy költözés során találkoznak vele életük során.

Hogyha te is azok közé a menyasszonyok közé tartozol, akik nem szeretnék életük végéig a lakás különböző pontjain tárolni a ruhát, akkor számodra is a kölcsönzés a legjobb megoldás.

Ha ezt választod, akkor semmi gondod nem akadhat vele: a nagy napon tündökölhetsz benne, utána viszont visszaviszed és nem a te gondod lesz a sorsa, hanem a szaloné.

A címke (is) a lényeg

A címke (is) a lényeg

Azok közé a nők közé tartozol akik követik a divatot, tisztában vannak a híres tervezők ikonikus darabjaival és akiknek fontos, hogy milyen embléma áll a címkén?

Hogyha igen, akkor bizonyára az esküvői ruhádnál sem lesz mindegy számodra, hogy melyik tervező, vagy divatház ihlette a rajtad levő darabot.

Hogyha a kölcsönzés mellett döntesz, akkor a szalonokban lehetőséged nyílik arra is, hogy a ruha hátteréről érdeklődj: Milyen márkájú, ki volt a tervező, melyik évi kollekciónak a tagja?

Hogyha márkás ruhában szeretnél az oltár elé vonulni, azonban nem szeretnél milliókat költeni rá, akkor a kölcsönzés pont neked való!

Hidd el, a szalonokban megtalálhatod a hozzád legközelebb álló darabot, ráadásul ha bárki megkérdezi mit viseltél, büszkén válaszolhatsz a kérdésre!

A kőbe vésett hagyomány

A kőbe vésett hagyomány

A hagyományok fontosak az ember számára, hiszen nem véletlenül születtek meg.

A legtöbb nemzetnek, tájegységnek, településnek és családnak is megvannak a maga bevett szokásai és ceremóniái, amikhez az adott közösség tagjai ragaszkodni szoktak.

Az elmúlt évtizedek, sőt, évszázadok során az esküvőknek is komoly hagyományai voltak, mint a menyasszony kikérése, a hozomány, vagy az éjféli töltött káposzta.

Manapság a párok egy része ezeket fontosnak tartja és ki nem hagynák az esküvőjükből, mások viszont ódzkodnak tőle és inkább más dolgok mellett döntenek.

Nos, a menyasszonyi ruha kölcsönzés is hazánkban szinte már hagyománynak számít, azonban inkább praktikai okokból, mintsem társadalmi nyomás miatt.

Hogyha megkérdezed az ismerőseidet, barátaid szüleit és családtagjaidat, akkor könnyen tapasztalhatod azt, hogy közülük is a legtöbb ara a kölcsönzés mellett döntött.

Ha a mi érveink nem lennének eléd meggyőzőek, hallgasd meg az övéiket is.

Kölcsönözni fogom a ruhámat!

Hogyha úgy érzed sikerült döntésre jutnod és kölcsönözni szeretnéd a menyasszonyi ruhákat, akkor fogadd meg tanácsainkat, hogy egyszerűbb legyen a döntés.

Böngészd bátran a netet, nézz képeket, hogy megtaláld, hogy melyik fazonok tetszenek a legjobban!

Keress szalonokat az interneten, hiszen ott nemcsak az elérhetőségeiket és áraikat tudod felmérni, hanem a kínálatukba is bepillanthatsz feltöltött képeik segítségével!

Válassz ki néhány szimpatikus szalont, amiket élőben is felkeresnél!

Mielőtt elmennél a szalonba, a biztonság kedvéért telefonálj, hogy mikor tudnak fogadni téged!

Vannak szalonok, ahová időpont kérése szükséges, de olyanok is léteznek, akikhez nyitvatartási időben bármikor bemehetsz!

Vázold fel az elképzeléseid a szalon munkatársainak, akik készséggel a rendelkezésedre fognak állni és a figyelmedbe ajánlanak majd jó néhány ruhát.

Fogadd meg a tanácsaikat, hiszen nekik nagyon jó szemük van ehhez!

Hogyha egy ruha nem tetszik a fogason, de azt ajánlják, hogy próbáld fel, akkor hallgass rájuk!

Felvéve minden máshogy mutat, ezért nem kizárt, hogy végül az lesz álmaid ruhája.

Ha sikerült megtalálnod A Ruhát, akkor már nincs más dolgod, mint várni a Nagy napot!